Címlap 9 Szakáll(as) történetek 9 Több a bajszos, mint a szakállas. Miért?

Több a bajszos, mint a szakállas. Miért?

Már nem az első témaötletet kapja az Egy szakállas férfi az ismeretségi köréből, így szinte sosem kell gondolkodnia azon, hogy miről is kellene írni – most is van bekészítve 12 cím. DE nem akart az Egy szakállas férfi eltérni a tárgytól: Miért van több bajszos férfi, mint szakállas?

A kérdésre egyszerű a válasz: GENETIKA. A sok tévhiedelemmel ellentétben a sok borotválkozás, a végtelennek tűnő krumpli evés vagy éppen a sok paszta semmilyen hatással nincs arra, hogy a szakáll milyen dús, milyen erős, illetve, hogy nő-e egyáltalán. Tehát abban megállapodhatunk, hogy a következő bekezdésekben elfogadjuk azt a tényt, hogy nem lehet erőszakos módszerekkel szakállt növeszteni. (a szakállbeültetést kivéve, mert az egy elég cool módszer)

Tehát térjünk vissza a tudományosabb vizekre. Tudjuk, hogy nem lehet felturbózni az arcszőrzet növekedését, így hívjuk segítségül a statisztikát, hogy eldönthessük, hogy miért van több bajszos, ha tényleg több van.

Állítások:

  • Az arcszőrzetük szerint a férfiak több csoportba oszthatók
  • A férfiak nagy többsége tudna bajuszt növeszteni, mert kinőtt neki, de nem szereti vagy nem áll jól
  • A bajusz karbantartása és ápolása kisebb feladat, így többen bele mernek vágni
  • A férfiak több, mint fele képtelen megfelelő szakállat növeszteni, mert vagy hiányosan nő vagy sehogy, ha véletlenül nő, akkor meg nagyon erőtlen és színtelen.
  • A fennmaradó potenciális szakállasok közül több, mint a fele nem szereti a szakállat
  • A szakáll karbantartása és ápolás idő, energia és pénz igényes, így kevesebben vállalják azt

Következtetések:

  • Amelyik férfi képes szakállatt növeszteni, növessze és élvezze ki a megtiszteltetést, ami számára jutott
  • Amelyik férfi csak bajuszt képest növeszteni, növessze meg és élvezze ki, hogy ennyi szőrzettel rendelkezik, hiszen sokaknak még a bajszuk se nő
  • Minden tartsd karban az arcszőrzeted, mert meghálálja a törődés

A bejegyzésben leírtak spekulációk, összeesküvéselmélet arról, hogy miért nincs még több szakállas férfi. Bármilyen egyezés a valósággal a véletlen műve hiszen az Egy szakállas férfi éppen megragadta az egyik kósza gondolatát és eljászott vele egy kicsit. Vajon több bajszos ember van? Addig biztos nem derül ki, ameddig a Föld teljes lakosságától be nem gyűjtik ezt az adatod, DE hol van az még?

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kiemelt bejegyzések