Szakáll problémák – ételmaradékok a szakállban és verseny

“Nem szakállasok” ti csak a problémát látjátok abban, ha a szakállunk felfog egy kicsit az ebédből, hogy egy kis uzsonna vagy vacsora legyen belőle. Az Egy szakállas férfival is sok vicces dolog történt, így első kézből ismeri az előnyöket és a hátrányokat.

A cikk előkészítésekor az Egy szakállas férfi megvilágosodott és rájött, hogy tálalja ezt a témát. Kutatásnak álcázott étel elfogyasztási verseny. Az lesz a győztes, aki kevesebb kárt okoz környezetében és a ruháiban. (a verseny fiktív, de felhasznált példák ”Based on a true story”).

Gulyásleves

Gulyásleves

A kutatás 3 versenyszámban zajlott:

  1. Gulyásleves
  2. Spagetti
  3. Somlói galuska/nutellás palacsinta
Spagetti

Spagetti

Az alapkoncepció a következő:

  • két mintaegyed (1 fő – szakállas, 1 fő – frissen borotvált)
  • a versenyszámoknak megfelelő ételekből 2 adag (gulyás, somlói galuska, nutellás palacsinta, spagetti)
  • egy független bírói testület 5 (5 fő – kizárólag a nők ítélhetik meg ezt a helyzetet pártatlanul)
  • kiegészítők (szalvéta, stopper)
  • hatalmas közönség
  • egy erre alkalmas helyszín (pl. X.Y kocsmája – Budapest XI. kerület)
Palacsinta

Palacsinta

A verseny szabályai

  • A verseny teljes időtartama 2 óra.
  • A verseny tiszta játék ideje 1,5 óra (3 * 30 perc)
  • 2 tervezett szünet az 1. és a 2., valamint a 2. és 3. szám között (2* 15 perc)
  • Segédeszközök: kanál, kés, villa, végtelen szalvéta, só, bors, Erős Pista, kenyér, pogácsa
  • A verseny közben a bírák pontozzák a következőt (1-10-es skálán):
    • Tisztaság
    • Gyorsaság
    • Pontosság
  • A pontok alapján hirdetünk győztest versenyszámonként.
  • A végső győztes az lesz, aki minimum 2 számot megnyer.

A verseny bemutatásával a cikksorozatunk első részét zárjuk. Ha kérdésetek lenne, akkor koment formájában tegyétek meg. Minden megosztást köszönünk.

A cikksorozat további írásai:

  • Gulyásparty
  • Spagetti ala Budapest
  • Kérsz desszertet? Igen. DE így minek?

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kiemelt bejegyzések

Pin It on Pinterest