Címlap 9 Szakáll(as) történetek 9 Festett szakáll – ha nincs igazi, attól még lehet „műszakállad”

Festett szakáll – ha nincs igazi, attól még lehet „műszakállad”

Nagyon sok helyről hallottam már olyan történeteket, hogy ha valaki beül egy borbélyhoz, akkor azonnal, szinte kérdezés nélkül elkezdik festeni a szakállát. Laikusként az Egy szakállas férfi ódzkodik a szakáll ilyen jellegű tunningolásától, mert inkább vicces kinézetet kölcsönöz, mint egy szerethető karaktert.

Természetesen a szakállfestést az Egy szakállas férfi nem ítéli el, csak nem ért vele egyet, viszont bizonyos helyzetekben szemet lehet hunyni az eset felett. A karácsonyi szakáll csodák között több színezett/festett szakáll is megjelent, igaz ez csak időszakos díszítés, de akkor is szakáll festés. Illetve azok számára is megoldást jelenthet, akiknek ritkább és erőtlenebb az arcszőrzetük, de csak a józan ész keretein belül.

Akinek teljesen hiányzik az arcszőrzete, vagy annyira ritkásan nő, hogy nem a szakállat kell festeni, hanem a bőrre szakállt festeni már sérti a jó ízlés határait. Természetesen ez az Egy szakállas férfi privát véleménye.

Természetesen mindenkinek szíve-joga, hogy úgy nézzen ki ahogy akar és úgy rejti el a valódi énjét ahogy az jól esik nekik. Hiszen nagyon sokat nem tudják objektívem megítélni a saját megjelenésüket.

A következő listában szereplő divatkatasztrófákkal már sokan találkozhattatok:

  1. Természetesen első helyen a festett szakáll (a bőrre festett állszakáll)
  2. Cicanadrág nem megfelelő használata (nem nadrág, mégis mindenki annak hordja)
  3. Túlzott sminkelés (a festő nem ken annyit a falra, mint sokan az arcukra)
  4. Testalkathoz nem illő öltözködés (hátmell, kőműves dekoltázs, úszógumi hangsúlyozás stb.)
  5. Össze nem illő színek viselése és/vagy stílus keveredés

Természetesen rengeteg ilyen hiba van és lehet, hogy ti még nem csináltátok egyiket sem a listáról, de az biztos, hogy tapasztaltatok már ilyen katasztrófákat.

Ha volt már szakállfestésetek, akkor írjátok meg kommentben, hogy milyen volt és miért csináltattátok. Valamint, ha van egyéb divatbakival kapcsolatos történeteket, akkor ne habozzatok osszátok meg az olvasóinkkal. Biztos vicces beszélgetések kerekednek majd ki.

0 hozzászólás

Trackbacks/Pingbacks

  1. TOP10 az Egy szakállas férfi poszt - Az Egy szakállas férfi és ... - […] Szakállfestés, nem csak szakállasoknak […]

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kiemelt bejegyzések