Címlap 9 Szakáll(as) történetek 9 Szakállas tévhitek, mondák, mesék és még sok más, amivel butítják az embereket

Szakállas tévhitek, mondák, mesék és még sok más, amivel butítják az embereket

Az Egy szakállas férfi nem tartja magát babonásnak, nem hisz a kuruzslásban mégis többször sikerült bedőlnie a baráti tanácsoknak. Ez nem azt jelenti, hogy mindent tanácsot megfogadott és azonnal végre is hajtott, csak annyit, hogy mélyen a bártok szemében nézett és próbálta addig szugerálni őket, amíg el nem nevetik magukat. Az egyik ilyen mondás volt, hogy egyél sok krumplit, mert a benne lévő keményítő segítí a haj és a szakáll növekedését is. Miért kellett kiemelni, hogy haj és szakáll? Igen, jól gondolod az Egy szakállas férfi egyszer, nagyon régen, még abban az időben, amikor a haját és nem a szakállát növesztett (mint ismeretes ritkásan nőtt az arcszőrzet, így másra kellett koncentrálni) ugyanolyan tanácsokat kapott, mint 10 évvel később az arcára. Ne, ne arra gondolj, hogy húzzon zacskót a fejére, ez nem az a játék.

Olyan a szakállad, mint egy arab terroristának!

A következő tévhitekre az Egy szakállas férfi életét is megkeserítették:

 1. A szakáll viszket
 2. A szakáll melegít, nyáron elviselhetetlen
 3. Vicces becenevek
 4. A gyerekek félnek a szakálltól
 5. A szakáll öregít
 6. A szakáll szexuális úton terjedő betegséget terjeszt
 7. A borotválkozástól erősebb lesz a szakáll
 8. A krumplitól erősebb lesz a szakáll

A szakáll viszket

A szakáll nem viszket 0-24-ben, csak annyira mint a hajad. Ha belemegy valami vagy fújja a szél, akkor viszkethet. Sőt akkor is ha nem ápolják megfelelő. Ha egy szakáll minimálisan is ápolt, akkor inkább kellemes érzés: kellemes érzés túrkálni benne, hozzádörgölőzni (ezt csak egy másik személy tudja megoldani), játszani vele (csavargatni, befonni).

A szakáll melegít, nyáron elviselhetetlen

A szakáll és a hosszú haj közötti párhuzamot nehezen tudja az Egy szakállas férfi elmagyarázni másoknak, de mindkét esetben előnyt és nem hátrányt jelent a hosszú szőrzet. Nem melegít, nincs extra hőérzet. Az Egy szakállas férfi nem tudka tudományosan alátámasztani, de jó érzés, amikor a szellő belakap, ha bevizezik, akkor még hosszú ideig tartja a hatását.

Vicces becenevek

Ki adna az Egy szakállas férfinak egy jó kalóz nevet?

Az Egy szakállas férfi szinte mindenre hallgat, annyi beceneve volt, amióta szakállat nevelt az állára újabb szintre emelkedett ez:

 • Bud Spencer – a súlyfelesleg miatt nagy az egyezés (csak akkor ha ápolt a szakáll)
 • ősember – ha a szakáll nem kapta meg a kellő törődés
 • valamilyen híres kalóz – kedvenc poén, ha megkérdezik, hogy hol a papagá, szemkötő vagy a kampókéz – kac-kac-kac
 • arab terrorista – aktuális téma, nem lenne szabad viccet csinálni belőle, de bármilyen arab csengésű név megteszi a hecc kedvéért

A gyerekek félnek a szakálltól

A gyerekek nem a szakálltól félnek, hanem az újdonságtól, az ismeretlen emberektől. Olyan családtagok, akik évente 1-2 alkalommal találkoznak ott előfordulhat, hogy a kisgyerek egy borotvált embert vár és közben Egy szakállas férfit kap. A gyerekek, a nők, mindenki szeret a szakállal játszani, beletúrni. A sok tévhit miatt az emberek hisznek az előítéleteiknek. Jó példa, hogy láttál már olyan tetovált embert, aki azért alázott egy nem tetováltat, mert nem volt neki? Nem, na ugye! Valamilyen szinten ez is hasonló helyzet.

A szakáll öregít

Az Egy szakállas férfi olvasott egy cikket, amiben arról írtak, hogy nem a szakáll öregít, hanem az hogy a nagy többség borotválkozik. A középkorban még a nők is szakállasak voltak, így ott max a szakáll hosszából tudták, hogy ki mennyi idős. Mivel a mi korunkban kisebbségben vannak a szakállas emberek, ezért könnyeb azonosítani és megbélyegezni őket. Nézőpont kérdése, de el lehet fogadni, hogy a szakáll öregít.

A szakáll szexuális úton terjedő betegséget terjeszt

A szakáll legyen mindig ápolt és igényes!

Megint egy szép bullshit. Minden terjeszt mindent. Az emberi testen mindenhol bacik, vírusok, elhalt szövetek élősködők és még sok minden található. A szakáll is csak akkor veszélyes, ha ápolatlan és olyan helyekre kerül, ahova alapvetően nem kellene neki. Az alap higénia hiánya miatt akár a köröm alatti valami is fertőző. Ha ezt bárki máshogy látja, ne fukarkodjon a szavakkal írja meg kommentbe.

A borotválkozástól erősebb lesz a szakáll

A kedvenc hülyeségem. Az Egy szakállas férfi, ha szeretne egy kopasz embernek hajat növeszteni, akkor addig borotválja a fejét, ameddig mikrofon haja nem lesz? Ugye, ez mennyire nonszensz. A szakáll megléte vagy nem léte elsődlegesen genetika, DE ápolással és törődéssel bizonyos mértékig felerősíthető. A serdülőbajuszból akkor se lesz dzsungel, ha belegebed a kis suhanc, viszont egy szerethető arcszőrzet kijöhet belőle.

A krumplitól erősebb lesz a szakáll

Egyél sok hasábburgonyát és megnő a szakállad! Ja, nem….

A haj és szakáll esetében is hülyeség ez a kúra. Krumpli, keményítő ez olyan nagy durranás? Mennyit krumplit eszik egy évben egy átlag ember? 60 kiló környékét. Mennyi krumplival kellene többet enni, hogy eredménye legyen? Vagy miért nem hat az a 60 kiló? Ha hatna, akkor miért nincs mindenkinek erős szőrzete? Persze, hogy hoax, de azért gondoljunk bele – 60 kg / év az 60/365 kg / nap, azaz 0,164 kg / nap. Mennyivel kellene növelni a napi bevitel? Dupla, tripla? És a legfontosabb: milyen formában kell bevinni a krumplit? Steakburgonya, hasábburgonya, krumplipüré, petrezselymes újkrumpli, főtt vagy nyers formbána? Az Egy szakállas férfi újra a régi lemezt hozza: JÓZAN PARASZTI ÉSZ. Gondolkodj, mert ha nem teszed minden hülyeséggel megetetnek 😀

A kiragadott tévhitek bemutatása eddig tartott. Az Egy szakállas férfi nem is akar többet ezzel foglalkozni, viszont az írás közben 3-4 új poszt ötlet is vázlatba került, így nem kell félni atttól, hogy nem lesz folytatás.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kiemelt bejegyzések