Címlap 9 Szakállas listák 9 TOP50 Filmes szakáll – 10. rész

TOP50 Filmes szakáll – 10. rész

Az Egy szakállas férfi rengeteg filmet és sorozatot néz szabadidejében, így arra gondolt, hogy készít egy listát szakállas vagy bajszos szereplőkről, akik igaz badass megjelenéssel bírnak. A lista a teljesség igénye nélkül készül – 10 részes folytatások során kerül bemutatásra összesen 50 menő szakáll vagy bajusz, amiket akár ti is láthattatok már. (a listán szereplők mint nagyon odateszik magukat, így nem kapnak külön sorszámot)

Forrest Gump – Forrest Gump

Aki nem ismerné a filmet azonnal keressen lehetőséget arra, hogy pótolja a hiányosságát. Nem véletlenül kapott Tom Hanks az alakításáért egy meztelen arany szobrocskát. A kiemelt jelent miatt kerülhetett a listára, mert a hosszú futás alatt megnőtt a szakálla és a haja. Igaz nem egy mindennapi viselet, de azért tekintélyt parancsoló rőzse. Egy jó borbély mit ki tudna hozni belőle.

 

Tony Stark – Vasember

Robert Downey Jr. egy remek színész és amióta rendbe tette az életét, mondhatni igazi példaképnek tekinthető, főleg azok számára, akiknek nehéz helyzetből kellett újra és újra talpra állniuk (megjárta a börtönt, elvonót, küzdött mindennel, amivel csak egy ember küzdhet). Egyik, ha nem a legnépszerűbb általa megformált karaktere a szakállas (baldo) és vasöltönybe bújtatott Tony Stark alias Iron man / Vasember. A jellegzetes arcszőrzet nélkül a karakter is más benyomást keltene a nézőben. El tudnád képzelni babapopsi simaságú arccal, mint Amerika kapitányt? Nem, biztos nem … nem lenne hiteles, nem lenne ugyanaz …

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sipőcz Norbert (@egyszakallasferfi) által megosztott bejegyzés,

Kaulder – Az utolsó boszorkányvadász

A film nem hagyott nagy nyomot Az Egy szakállas férfiban, viszont Vin Diesel haja és hatalmas szakálla igen. Mindenki úgy ismerheti az úriembert, mint Dominic Toretto a sikeres bűnöző, autóversenyző, aki kopasz és frissen borotvált (vagy éppen borostás) kemény fiú, esetleg a „fafejű” Grott szinkronhagját. Mi a közös ezekben a szerepekben? Szakállat még hírből sem ismeri, ezért is jár nagy pacsi azoknak, akik összerakták Klauder outfitjét. Végre egy kicsit kizavarták a komfortzónájából. Vagy nem?

Dr. Arliss Loveless – Vadiúj Vadnyugat

A kackiás bajusz egy igaz fő gonoszt takar, akit a korlátozott mozgása sem akadályoz, hiszen zseniális szerkezetei segítségével saját életét megkönnyíti, míg ellenfeleiét egyértelműen nehezíti. Szerepei tekintve Kenneth Branagh-töl nem állnak messze ezek a szerepek, így itt is hozta a kötelező. Ha valaki nem láttam volna ezt az 1999-es remeket nézze meg, legalább ezért a szakállért.

Jafar – Aladdin

Egy újabb rajzfilm a Disney klasszikusok közül és egy újabb gonosz karakter szakállal: Jafar. A rajzfilm kötelezően nézendő darab, DE aki jobban szereti a CGI Will Smith dzsinneket az nézze csak az élőszereplős förmedvényt (lehet jó lesz, de az előzetesek alapján Az Egy szakállas férfi úgy gondolja, hogy nem ezért a filmért fog újra moziba vonulni). A körszakáll, amely egy kecskeszakállban végződik olyan tipikus fő gonosz típusnak tűnik, de nem szabad elfogadni a sztereotípiákat. A szakáll szépen rajzolt, hordható és olyan játékosan tekergős. Az Egy szakállas férfi nem választaná ezt a megoldást, de attól függetlenül még van, akinek jól áll – mondjuk Jafarnak.

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kiemelt bejegyzések