Címlap 9 Szakállas listák 9 TOP50 Filmes szakáll – 9. rész

TOP50 Filmes szakáll – 9. rész

Az Egy szakállas férfi rengeteg filmet és sorozatot néz szabadidejében, így arra gondolt, hogy készít egy listát szakállas vagy bajszos szereplőkről, akik igaz badass megjelenéssel bírnak. A lista a teljesség igénye nélkül készül – 10 részes folytatások során kerül bemutatásra összesen 50 menő szakáll vagy bajusz, amiket akár ti is láthattatok már. (a listán szereplők mint nagyon odateszik magukat, így nem kapnak külön sorszámot)

Haffaz Aladeen elnök, miniszterelnök, admirális, tábornok – A diktátor

Sacha Baron Cohen egy igazi kincs: Ali G, Borat, Brüno vagy A diktátorban agyatlanul szórakoztatja a népet. A diktátorban hatalmas szakállal látható a történet elején, amelytől megfosztják, hogy ezzel is hiteltelenítsék a kamu diktátorral szemben. Szakállal vagy szakálltalanul is diktátorként üzemel, amíg fel nem ismeri, hogy a pozíció nélkül egy senki. Ha egy jót akarsz nevetni mindenképpen nézd meg, de számíts arra, hogy minden sztereotípia kártyát kijátszanak, cserébe sok menő szakállat is láthatsz.

Ron Burgundy – A híres Ron Burgundy legendája

Ismét CSAK egy bajusz, de milyen bajusz is ez. Istenem! Will Ferrell, mint Ron Burgundy tökéletes választás. A humorista rengeteg filmben játszik, DE nem mindig találja el, hogy éppen mire mond igent. Elsőre szinte befogadhatatlan élményt nyújt ez a bugyuta és szexista film, de aki tényleg a mondandó mögé lát az észreveszi, hogy ez a görbe tükör annyira nem is. Ez lenne a valóság humorba burkolva? Mindegy is. A filmet Az Egy szakállas férfi már többször is látta és előfordulhat, hogy újrázni is fog.

Terl – Háború a Földön

Szegény Travolta, hogy miért vállalta be ezt a filmet? Alapvetően nincs vele gond, mert egyszer nézhető ZS kategóriás film. Igazi karrier törő, amelyet talán semmi sem indokolt. Azóta talán egy filmje volt, amelyik megfogta Az Egy szakállas férfit: a Párizsból szeretettel. A listára azért kerülhetett fel, mert a szakáll kompozíció annyira „egyedi”, hogy hiba lett volna kihagyni.

Mugatu – Zoolander

Ezt a bejegyzés véletlenül szenved csak Will Ferrell túlcsordulásban, de ha már itt van, akkor essünk neki. A Zoolander még élvezhető film volt, de a folytatásnak nem volt igazi létjogosultsága. Sajnos se a hype vonat nem volt elérhető, se annyira eredeti, hogy azzal bankot lehessen robbantani, ennek ellenére nézhető volt. Mugatu extravagáns karaktere mindig kereste a reflektort, bármit megtett volna érte. Egy biztos pont volt a megjelenésében a melírozott kecskeszakáll, amely mondjuk ki nyugodtan elég vicces hatást keltett.

Alan Parrish – Jumanji

Egy újabb nagy favorit: Jumanji. Azóta kijött a 2. rész vagy remake nem is lehet tudni mi, mert egy teljesen más film lett, mint az elődje. Robin Williams alakította „kisfiú” évtizedeket töltött Jumanjiban és amikor visszatért úgy nézett ki, mint egy ősember. A válogatásban már többször láthattunk ilyen fizimiskát: Forrest Gump vagy Gimli személyében. Felmerül a kérdés, hogy ennyi idő után miért csak ilyen hosszú? Egy-két év alatt fel lehet nevelni ilyen szőrzetet. Talán későn serdült vagy azért nyírta magát, de akkor miért hagyta ennyire elburjánzani?

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kiemelt bejegyzések