Címlap 9 Szakállas listák 9 TOP50 Filmes szakáll – 7. rész

TOP50 Filmes szakáll – 7. rész

Az Egy szakállas férfi rengeteg filmet és sorozatot néz szabadidejében, így arra gondolt, hogy készít egy listát szakállas vagy bajszos szereplőkről, akik igaz badass megjelenéssel bírnak. A lista a teljesség igénye nélkül készül – 10 részes folytatások során kerül bemutatásra összesen 50 menő szakáll vagy bajusz, amiket akár ti is láthattatok már. (a listán szereplők mint nagyon odateszik magukat, így nem kapnak külön sorszámot)

Steve Zissou – Édes vízi élet

Az Egy szakállas férfi még nem látta ezt a filmet, így a tartalmáról nem tud nyilatkozni – még. Bill Murray hatalmas forma, bármelyik szerepét is emelnénk ki, így könyveljük el, hogy ez is egy zseniális alakítás tőle. Ráadásul egy szolid, őszülő szakállat hord, amit sokan megirigyelnének tőle.

Chewbacca – Star Wars

Az Egy szakállas férfi egyik példaképe: kevesen rendelkeznek ilyen dús szőrzettel, ráadásul nem csak az arcán. A történethez az is hozzátartozik, hogy Az Egy szakállas férfinak van egy kabalafigurája, ami egy Chewbacca utánzat (eredeti a plüss, de nem ér fel egy igazival). Ez a figura minden álmára ügyel kivéve, ha Artúr (hófehér német spicc alisa Hógörény – volt lakótárs kutyusa, kölcsönös szerelem) a kutyahotel szolgáltatásait élvezi, mert az első látogatás alkalmával egy hosszú csönd következtében a víztartalma nulláról hirtelen 100%-ra ugrott 😀 Azóta el van rejtve, ha vendég kutya érkezik a lakásba 😉

Calvin J. Candie – Django elszabadul

Leo is a kedvenc színészei között szerepel Az Egy szakállas férfinak, így kihagyhatatlan erről a listáról. Ez a szerep csak egy mellékszerep volt, de itt is megtapasztalhattuk Leo klasszisát. A listára nem is ezért, hanem a csinos kis szakáll miatt került fel. Kis kecskeszakállal tényleg sznob rabszolgatartónak tűnik, kicsit hasonlít az ezredesre 😀 (logóra inkább hajaz)

Batman – Batman kezdődik

Christopher Nolan Batman trilógiája egy olyan szintet állított fel, amit az ezt követők nehezen tudnának megugrani. Köszönhető ez a zseniális forgatókönyvnek, a rendezésnek, a színészeknek … mindenkinek, akinek bármilyen köze is volt hozzá. A példa is jól mutatja, hogy a DC (egyszerűen nem tudja, hogy hozni a képregényeben megszokottakat és a Marvel sikereit látva még rendesen másolni sem tud) és Ben bácsi (nem lehetett sokkal többet kihozni a forgatókönyvből) hoztak egy átlag alatti Batman-t. (Robert Pattinson jó színész, DE Batman karakterére tényleg nem volt senki se, aki alkalmas lett volna?) DE Az Egy szakállas férfi nagyon elkalandozott a szakállaktól 😀 Batman átment egy sznob csövesbe, még így is kategóriákkal van feljebb, mint az író. A hangsúly persze nem a szakállon van, DE jól kiegészítette a karakter jellemfejlődését.

Vitruvius – A LEGO kaland

Egy nem szokványos karakter, hiszen egy Lego figurát hozott most Az Egy szakállas férfi. Az ősz, hosszú szakáll több EPIKUS karakter védjegye – összefoglaló néven: VARÁZSLÓ. Csak két példa megemlítése elég ehhez: Dumbledore és Fehér Gandalf. Amíg a két előbb karakter komoly filmekben játszik, addig a Vitruvius az ő leképződésük egy szórakoztató vígjátékban. Kicsit esetlen, kicsit feledékeny, kicsit zavar, DE szerethető karakter. Szakállasként ezt a szintet elérni a végső cél. Ezt a legjobban az alábbi póló reprezentálja.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kiemelt bejegyzések