Címlap 9 Az Egy szakállas férfi 9 No-shave November! Borotválkozás mentes november!

No-shave November! Borotválkozás mentes november!

Egy szakállas blogon azért illik foglalkozni a No-shave November kezdeményezéssel, amely arról szól, hogy a férfiak nem borotválkoznak egész novemberben – most hirtelen az Egy szakállas férfi agyán átfutott gy gondolat a szakáll igazításáról, de az sem ér.

Az Egy szakállas férfi sosem szeretett borotválkozni, pedig a családban minden férfi ember rendszeres borotva használó volt és maximum egy hetyke bajusz szokott megmaradni. A lustaságon kívül volt még egy tényező, ami miatt szokás lett a nem borotválkozás. Az 1-2 napos borosta után az Egy szakállas féfri bőre úgy nézett ki borotválkozás után, mint ha valaki megnyúzta volna.

borotvalkozz-meg-jobban-gosz-kinezni

-Borotválkozz meg, jobban fogsz kinézni! -Milyen lett?

Miről is szól valójában a No-shave November, mi a küldetése?

Egy weboldalon alapúló internetes nonprofit vállalkozás, amely célul tűzte ki, hogy népszerűsíti a rák ellenes harcot, valamint ehhez online adományokat gyűjt. Az oldalon található egy lista a leglelkesebb adakozókról.

A cikk írásakor a Movember fogalmáról is olvasott az Egy szakállas férfi, viszont most erről nem szeretne írni, így ezen a linken informálódhattok: Movember

Mit is csinál novemberben egy tudatosan gondolkodó? Nem borotválkozik.

A kihívás alapvető eszköze az arcszőrzet megnövesztése, pontosabban novemberben minden szőr eltávolítási kísérletet ignorálni kell, a szigorú céges megjelenési szabályok betartásához viszont kis igazítások még beleférnek. A legtöbb férfi esetében a szőrzet már napok alatt olyan változást jelent, hogy a legtöbb ismerős rá is kérdez a változás okára. Tehát, aki felismeri a változást, rákérdez egy potenciális alany arra, hogy elmondja a No-shave November szabályait betartó férfi, hogy ezt azért csinálja, hogy a felhívja a figyelmet a rákos betegségek veszélyeire és az ellene való küzdelemre.

Az Egy szakállas férfi az írás közben sokat tanakodott arról, hogy ez egy férfi kihívás vagy nőknek is van lehetőségük beszállni. Szakáll és bajusz növesztés nem jöhet szóba, viszont egyszer ki tudnak hagyani egy hajvágást/igazítás, akkor a rák ellenes adományokkal ők is hozzá tudnak járulni egy jó ügyhöz. Nem annyira látványos, de semmiképpen sem szabad kihagyni őket is ebből a nagyszerű akcióból.

Miér pont a haj és az arcszőrzet a jelkép?

Sok rákos betegség (és/vagy a kezelésük) következménye  a haj és szőrzet hullása. Sok esetben már a kezelések előtt megválnak a betegek hajkoronájuktól, így kitűnnek az „átlagos/hétközapi” emberek közül. Nekik nincs lehetőségük szakállat vagy hajkoronát növeszteni, ezzel az úgymond „átlagos/hétköznapi” emberek fejezhetik ki szolidaritásukat beteg társaikkal szemben. A gesztus mellett a harcukat segítheti a kezdeményezés által begyűjtött adományok helyes felhasználása.

Mi a zseniális a kezdeményezésben?

Az, hogy az adományokat a kihagyott fodrász vagy borbély látogatások költségei képezik. Tehát, ha eddig nem tudtad, hogy hogyan és miből adományozz, akkor itt a válasz.

Bárki csatlakozhat

30 napig ne fogj borotvát, adományozd el a fodrászt pénz és hirdesd a rákos megbetegedések kockázatát és ezt minél több emberhez juttasd el.

Az Egy szakállas férfi már több No-shave Novembert sikeresen átélt, amióta 2014-ben a szakállépítés projektet megkezdte. Az első évben tudatosan használta ki azt a szülői szigor ellen remek érvként volt bevethető. A következő évben a lumber szexuális időszakban már tudatosan tette le 30 napra a pengét, illett hanyagolta a borbélyt. 2016-ban a jó időzítésnek hála, még november előtt rendbetetett a fizimiskáját, így a No-shave November szelleméhez már csak egy kis adományozás hiányzik.

ui: az Egy szakállas férfi nagyon fél attól, ha bármikor el kell hagyni a szakállát, akkor ez fog vele törénni

rdc0wji1

Tegyük hozzá, hogy ez nem valós félelem, mert ha az Egy szakállas férfi megválik az arcszőrzetétől (amelyet sokan szorgalmaznak), akkor az egy igazi borotválás lesz: forró törülközõs old school klasszikus késes borotválás precíz borbély módon professzionális termékekkel

0 hozzászólás

Trackbacks/Pingbacks

  1. Száraz November és az Egy szakállas férfi kapcsolata - Az Egy szakállas férfi és ... - […] mozgatja meg annyira, DE valamilyen szinten a saját céljaival összhangban van (ugyanúgy, mint a No-Shave November és a Movember…

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kiemelt bejegyzések