Címlap 9 Az Egy szakállas férfi 9 Mi az a Movember és miben más mint a No-Shave November?

Mi az a Movember és miben más mint a No-Shave November?

A No-shave Novemberes cikkem írásakor merült fel benne a kérdés, hogy most ez megegyezik vagy egy külön esemény novemberben hónapban, mint a Movember. Mint ahogy a neve is mutatja nem véletlenül nem hívják a két kezdeményezést ugyanúgy.

Az első különbség – nem teljes arcszőrzet, hanem csak bajusz marad meg

A kezdeményezés ausztráliából származik, ahol a férfiak egy egész hónapig nem borotválkoznak és megnövesztik a bajuszukat. A Movember célja, hogy felhívja a férfiak figyelmét arra, hogy nekik is törődniük kell magukkal, egészségükkel. A férfi ember számára legkellemetlenebb betegségre – a prosztatarkára – fókuszál.

Világos üzenet minden férfinak

beard-styles-and-their-names1

Az üzenet: figyelj magadra, figyelj az egészségedre, legyél igényes és menjél szűrővizsgálatokra. A mozgalom egy szimbólumot is választott, ami jelen esetben a bajusz – lehet serdülő, kackiás, chevron, dali, english, fu manchu, handlebar, petit handlebar, horseshoe, imperial, lampshade, painter’s brush, pyramidal mustaches, toothbrush, warlus vagy éppen pencil (tök jó téma a GYIK-ba, a fogalomtárba) -tehát növessz bajuszt novemberben, hogy te csatlakozz a mozgalomhoz és hirdesd az igét.

Gyűjtés

A mozgalom nem csak figyelmeztetni szeretne, hanem adományokat gyűjteni, amelyekből a rászorulókat és családjukat. Az évek alatt már több, mint 174 millió dollárt gyájtöttek össze.

Movember Magyarországon

2009-ben indult a magyar oldal – www.mentsmanust.hu – de már most is elég sikeresen népszerűsítik a „Movember bajszot”. A legnagyobb baj az, hogy ahogy én, úgy a tömegek sem biztos, hogy tudják mi a különbség a Movember és a No-Shave November között. Szükség lenne egy új mozgalomra, ami felhívja a figyelmet arra, hogy a Movember és a No-Shave November nem egy és ugyanaz, holott hasonló célok miatt született.

 

0 hozzászólás

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bajusznövesztés projekt 1.0 - Az Egy szakállas férfi és ... - […] További hasznos információért kattints a következő linkre: Mi az a Movember és miben más mint a No-Shave November? […]

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kiemelt bejegyzések