Címlap 9 Szakállas utazások 9 3. nap (08.22): Vodka, VDNKh világkiállítás, orosz NASA, steak, esti fotózás + vodka

3. nap (08.22): Vodka, VDNKh világkiállítás, orosz NASA, steak, esti fotózás + vodka

A második ébredés az előző napi menetelés után kicsit megcsúszott, így annak megfelelően kellett a programot meg- és átszervezni, igaz az előzetes tervek csak iránymutatást szolgáltak. Ez a nap is egy jó vodkával indult, hogy a megfelelő vitalitás adott legyen.

Világkiállítás betekintő

A csapat az Összoroszországi Kiállítási Központot jelölte első napirendi pontként. A helyszín eléréséhez közel 30 perces utazásra volt szükség, amelyet gyaloglással és egy metró segítségével értek el. Az utazás során sem gondolták, hogy mibe vágták a fejszéjüket, pedig az előző napokban már találkozhattak az oroszok monumentális alkotásaival.

Az első sokk után fokozatosan haladtak a park belsejébe. A túra közben hatalmas épületek, impozáns szökőkutak között vezettek az akár 6 sávos autóút szélességű utcák. Az országok számára biztosított épületek többsége egy-egy kiállítást rejtett magában, így azt kellett eldönteni, hogy a 70 lehetséges célpont közül melyik legyen a szerencsés.

„Nagy orosz találmányok” kiállítás

A döntés a találmányokra esett (26-os pavilon). A kiállítás célja a nagy orosz fejlesztések bemutatása volt interaktív formában. Mindenhol legalább videóval szemléltették a felhasználást, ahol tehették ott valamilyen emberi beavatkozást is elvártak, hogy még közelebb kerüljön a nézelődő.

A találmányok a technikai vívmányokon át, az orvosi újításokon keresztül egészen az űrig vezették a látogatókat. Még egy atomrobbanást is szimuláltak. Nagy élmény volt megérte a pénzt.

A térképet (http://vdnh.ru/upload/map_eng2.pdf) megnézve jól látható, hogy a 26-os pavilonnál még nem ért véget a park, DE az utazók már nem bírták tovább, így megálltak egy kávészünetre, hogy újult erővel tudják folytatni a napra tervezett túrát.

Orosz NASA

Azaz, a Museum of Cosmonautics kiállítás következett, amely egy hatalmas szoborral (egy éppen felszállást végző űrrepülőt mintáz) vezeti a tekintet a VDNKh-tól. Szerencsére nem volt nagy a sor, így gyors volt a bejutás.

A kiállítást érdemes még annak is megnéznie, aki nem rajong a kiállításokért. Igaz nem volt annyira interaktív, mint találmányos, de azért itt is volt lehetőség belebújni egy űrhajós bőrében. Ha valaki azt hiszi, hogy csak a technikát mutatta be vagy egy tiszteletállítás a hősöknek az téved, mert itt tényleg minden megtalálható: művészet, bepillantás a háttérbe és az embert (és állatot, igen állatok is voltak) a hős mögött. Egy kiállítás sem képes arra, hogy átéljük az űrrepülést, de itt nagyon közel kerülhetünk hozzá.

Az ebéd előtti (már jóval dél után jártak hőseink) programok szinte minden erőt kivettek Az Egy szakállas férfiből, Bélushból és Bélushkából is, így az ebéd helyszíne felé vették az irányt.

Majdnem orosz étel: steak

Szerencsére a Bélush és Bélushka információinak hála egy nagyon fancy, bár nem orosz helyet céloztak be, ahol egy jó és a pesti árakhoz képest olcsó steak beverése volt a terv.

A célállomás a Zaryadye Gastronomic Сenter volt, amely nem messze található a Kremltól, szinte látható is. A hely jellegzetessége, hogy a betondzsungel közepén található Zaryadye Park kiemelt helyén található a Moszkva folyó partján.

A hely nem csak egy sima étterem, hanem egy ultramodern, fancy, kortárs művész által kreált agyrobbanás eredménye. Az étterem több különálló részből áll, amelyek feloszlása az ott felszolgált ételektől függ: emlős, szárnyas, hal, vega/vegán. Ráadásul ezek a helyek mind máshogy is néznek ki.

Rendeltünk egy jó steaket és egy sört vagy inkább kettőt. Egy főre kb. 5-6 ezer forintra jött ki, pedig olyan helyen voltunk, ahol ennek a többszörösének kellett volna lennie. Teli hassal indult a nap utolsó programja.

Esti fotózás + vodka

Természetesen az egész trip célja az igazi orosz vodkák tesztelése volt, így a Bélushka esti fotózása előtt be kellett szerezni. Már ismerősként tértek be az AB Daily boltjába, hogy a vodka + szóda + citrom kombinációt beszerezzék.

Amíg Bélushka fotózott a Bol’shoy Moskvaretskiy hídról, addig a beugróban Bélush és Az Egy szakállas férfi megkeverte a nedűt. A naplemente csodálatos volt, amit egy kicsit elrontott a hatalmas szél, de a képek így is csodálatosak lettek, amelyeket majd az utolsó bejegyzésben csodálhattok meg.

Kis vicces 😀

A hídról úgy tűnt, hogy a „miller plaza” (GUM áruház) tetejét a nap világítja meg. Pont úgy, mint egy izzósor. Az Egy szakállas férfi és Bélushka cicaharca addig tartott, ameddig Bélush is megerősítette, hogy az nem a nap, hanem tényleg izzósor 😀

Chill

Ahogy ment le a nap úgy lettek egyre többen az utcákon, így célszerű lett volna egy csendes helyen folytatni az iszogatást, de a csapat átsétált a hídon és a Vörös tér szomszédságában egy padot választott erre a helyre. Elfogyasztották a maradék vodkát és indultak haza.

Linkgyűjtemény

VDNKh

Museum of Cosmonautics

Zaryadye Park

Zaryadye Gastronomic Сenter

Vodka

GUM áruház

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kiemelt bejegyzések