Címlap 9 Az Egy szakállas férfi 9 Kóstolás – Beef Heaven by Tuning

Kóstolás – Beef Heaven by Tuning

Az első Beef Heaven-ben töltött este élményei nem tűntek el nyomtalanul, hiszen az Egy szakállas férfi és a barátai minden igyekezetükkel azon voltak, hogy az ételeket ne csak megkóstolják, hanem dokumentálják azt az utókor számára. Röviden: 3-4 fogás + 3-4 vágány ser és 3 óra közösen töltött idő után úgy éreztük, hogy ez egy emlékezetes este volt a Beef Heaven by Tuning-ban.

#beaf #beafheaven #azegyszakallasferfi #friendship #friends

Sipőcz Norbert (@egyszakallasferfi) által megosztott bejegyzés,

Hogy is zajlott a Beef Heaven by Tuning tesztelése?

 1. 19.00-től érkezés
 2. 19.30-tól hivatalos köszöntő
 3. Welcome Pálinka
 4. Rendelés
 5. Táplálkozás
 6. Emésztés
 7. Vélemények
 8. Zárás

Helyszín

A Liszt Ferenc tér egy igen frekventált hely, így az Egy szakállas férfi elvárásai elég magasan voltak. Nem kellett csalódnia. Az este folyamán kiderült, hogy Robi (tulajdonos, házigazda) egy olasz étterem után vette át a helyet és egy belsőépítésszel teljesen kipofozta azt. Látszott a befektetett munka, pénz és energia.

Rendelés

Az étlapot is jó volt kézbe fogni. Az Egy szakállas férfinak nehéz volt döntést hoznia annak ellenére, hogy az étlapon mindössze 10 étel szerepelt. Ez azért van, mert 2 heti rotációban lesznek aktuális ajánlatok és még nem kerültek fel a steak-ek. Tehát mindenki összevadászta a saját menüjét.

Az Egy szakállas férfi a következő menüt dobta össze magának:

 • 1.vágány: Red5
 • Előétel: Mogyorós bélszíncsíkok rizstésztával
 • 2.vágány: Flying Rabbit
 • Leves: Tuning malaccsülkös bableves
 • Főétel: Pit boksz marhaszegy sültrizzsel
 • Desszert: Tuning somlói galuska pohárban
 • 3.vágány: Távoli Galaxis

Sörök – Red5, Flying Rabbit, Távoli galaxis

Az itallap terjedelmes volt: borok minden mennyiségben és fajtában az első szekcióban, közel ugyanekkora helyet kaptak a kézműves sörök (üveges és csapolt formában is), és a végére azért a tömények is megérkeztek.

 • Red5: jó kis vörös sör, Levi ajánlásával. Alapozásnak tökéletes
 • Flying Rabbit: örök kedvenc a Monyótól
 • Távoli Galaxis: a másik favorit, köszönöm Rothbeer

Mogyorós bélszíncsíkok rizstésztával

Nehéz választás elé állította az Egy szakállas férfit, mert volt marhaszegy is a terítéken, de a főételhez igazodva, inkább a mogyorós bélszíncsíkokra esett a választása. Tömören összefoglalva: isteni volt. A tészta egyszerűen zseniális volt és tökéletesen harmonizált a bélszíncsíkokkal. A találás tökéletes volt, de kicsit nehézkes volt hozzáférni a táplálékhoz a „western kalap”-szerű tányér miatt.

Tuning malaccsülkös bableves

(sajnos nem készült kép, így ezt nem tudja megmutatni az Egy szakállas férfi)

A leves kérdéses volt, de azért egy jó kis csülkös bablevest nem lehet kihagyni. Ahogy az étel nevében is benne van: malac csülök került a fogásba, amiről annyit tudott meg az Egy szakállas férfi, hogy: 10kg alatt vágják, így nem annyira zsíros még. Ez pontosan így is volt, annyira omlós volt, hogy a kanál érintésére azonnal leesett a csontról a hús. Csak ajánlani tudja az Egy szakállas férfi.

Pit box marhaszegy sültrizzsel

Jó döntés volt ezt a harmóniát megtartani a bélszín és a szegy között. Tökéletes főétel volt. A sültrizs fűszerezésén érezhető volt az ázsiai hatás, ami nem volt meglepő, hiszen elhangzott a köszöntő során. A szegy omlós volt, kis kéreggel a felületén. A sültrizs és a szegy harmóniája tökéletes volt. A hús magában nem biztos, hogy ennyire kiemelkedő lett volna (néhol kicsit ízetlen maradt, lehet nem érte elég fűszer), de a rizs köretként dominált. Annak ellenére, hogy az Egy szakállas férfi húsevő, csúcsragadozó, ez volt az egyik legpozitívabb része ennek a fogásnak.

Tuning somlói galuska pohárban

Már a pincér is elmondta, hogy kicsit trükköztek, mert barna sörrel lett kikeverve a csokikrém, de az egyik titkos összetevőt nem űrulta el. A Kungfu Pandából tudjuk, hogy nincs titkos összetevő, de itt volt: CSOKIS PATTOGÓS/ROBBANÓS CUKORKA. Akik ezt választották azoknál azonnal bekapcsolt a diavetítő és maguk előtt látták a gyerekkorukat, amikor két pofára öntik a pattogós cukorkát az arcukban. Az Egy szakállas férfi eddigi legextrémebb Somlói galuskája volt a sörös csokikrém és a pttogós cukorka miatt, amit a találás még jobban feldobott.

Előétel: marhaszegy és sok finomság … az Egy szakállas férfi nem ezt ette

Főétel: valamilyen marhapofa valamivel … ezt sem kóstolta az Egy szakállas férfi

Főétel: oldalas vinoma elkészítve, természetesen csak színhús … az Egy szakállas férfinek majd ezt is meg kell kóstolnia

Desszert: füge muousse, musz … ááá az Egy szakállas férfi inkább a Somlóit tolta

10/10-es este volt, mert egy tökéletes helyszínen, minőségi ételek és italok fogyasztása közben az Egy szakállas férfi a barátaival tölthette az estét egy fárasztó dolgos nap után. A tényhez hozzátartozik, hogy még egy sör lecsúszott.

Következő esemény is tervben van, mert az Egy szakállas férfi túl akarja tenni magát steak szüzességén.

H valakinek szimpatikus lenne a hely, akkor a következő elérhetőségeken találhat több infót. Ha elmentek és tetszik, akkor nyogodtan értékeljétek őket a TripAdvisor-on vagy FB-n.

Beef Heaven by Tuning

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kiemelt bejegyzések