Címlap 9 Az Egy szakállas férfi 9 Az Egy szakállas férfi lógatja

Az Egy szakállas férfi lógatja

Az Egy szakállas férfi egy szép szombati napon arra adta a fejét, hogy horgászni fog, így 6-kor kelt. Magához vette a „hamuba sült pogácsáját”, amit anyukájától kapott. Hátára vette a világot hátizsákját és megfogta a zsákját – minden összeállt egy szuper szombat délelőtthöz.

Stage 1 – indulás

Az előrejelzés nem volt kegyes az Egy szakállas férfihoz, így még utolsó pillanatban benyúlta anyukája biciklis esőkabátját (annyit érdemes róla tudni, hogy a Garda-tónál már életeket mentett esős bicajozáskor, így B tervnek tökéletes ötlet volt). Mindennel felszerelve indult a 10 perces séta a horgásztóig.

Értékelhető kapások száma:Fogott halak száma: 0

Stage 2 – „bevásárlás”

Az első missplay-t akkor követte el az Egy szakállas férfi, amikor ostobán úgy gondolta, hogy mindent tud venni a Shop-ban. Nem így lett. Az addig zsúfolásig töltött helyen már csak két dartsgép volt. Azért akkora dráma nem történt, mivel csak etetőanyagra és előcsalira volt szükség. Az előbbi létfontosságú volt és az univerzum megadta – jó kis vanillás pontyokra kifejlesztett etető anyaguk volt, így a világ megmenekült. Mivel az egy Szakállas férfi nem vitt magával semmilyen üdítőt, így egy jó hideg mentes víz is a kosárba került.

Értékelhető kapások száma:Fogott halak száma: 0

Stage 3 – bejutás

Eddig itt lehetett napijegyet fizetni, de ez is visszakerült a kis bódéba. Ahol már reggel fél hétkor nem volt annyi apró, hogy vissza tudjanak adni, de ez nem az Egy szakállas férfi problémája volt, így ezt az akadályt is könnyen vette.

Értékelhető kapások száma:Fogott halak száma: 0

Stage 4 – előkészülete

Az Egy szakállas férfi, ha tehette mindig az első tóra ment, és ott is egy bizonyos stégre. Ez a nap se volt más, mint a többi hiszen a hely szabad volt, így szó nélkül befoglalta azt.

Alapozás:

  1. Botok, szák és cuccok kicsomagolása és előkészítése
  2. Botok és szák kinyitása
  3. Víz merése
  4. A víz segítségével etetőanyag keverés
  5. Etetés a nád mellé, mert úgyis ott fog kikötni az úszós bot
  6. Fenekező kosarak megtöltése etetőanyaggal
  7. Kukorica a horogra
  8. 2 szerelék eljuttatása a vízbe
  9. Kapásjelzők feltétel
  10. Várakozás

Értékelhető kapások száma:Fogott halak száma: 0

Stage 5 – várakozás

Egyszerre csak két bottal horgászhat egy felnőtt, így az Egy szakállas férfi is így járt el. Többet nem is nagyon tudott volna kezelni.

Spoiler: mondjuk ilyen kapási rátával akár 10-et is.

A metódus a következő volt: 2 bot bent, egy felkészítve használatra, amint az egyik kikerült ment helyette a csere. Ahogy a másik is kikerült, már kettő botot kellett felkészíteni, így csak egyszer kellett etetőanyagos kézzel mindent összetapizni. Milyen jó is az, ha az ember lusta és/vagy projektmenedzser? 😀

Értékelhető kapások száma:Fogott halak száma: 0

Stage 6 – az első szakadás

Bent a fenéken nem volt kapás, így az Egy szakállas férfi áttért a nád mellé, ahova okosan beetetett. Így már csak egy bottal dolgozott és le is tudott ülni. Nagyon kellemes volt mindaddig, amíg nem jött az első és egyetlen kapás az úszósra. Egy pillanat alatt eltűnt az úszó és a nád felé indult. Itt már érezte az Egy szakállas férfi, hogy ha nem állítja meg rögvest, akkor keresztet vethet halra és a szerelékre is.

Az a kicsivel hosszabb reakcióidő pont elég volt a pontynak (vélhetően ponty volt, de ennek szakértője az Egy szakállas férfi öccse – a röntgenszemű Cicero). A hal leakadt és azzal a lendülettel akadt be a kapocs az egyetlen farönkbe a környéken. Értékmentés történt, mert csak a kapocs szakadt le, így gyors előkecserével vissza is mehetett volna a bot, ha ismét nem vált vissza az Egy szakállas férfi fenekezőre.

Értékelhető kapások száma:Fogott halak száma: 0

Stage 7 – a második szakadás

Ahogy visszakerültek a fenekezők, mintha egy kis élet látszódott volna a víz alatt, de aztán mégse. Teltek a percek és semmi, aztán egy erőteljes kapás-bevágás kombó után egy darabig bizakodott az Egy szakállas férfi, hogy megvan – megvolt, de aztán valami történt. Sok az ismeretlen tényező: a hal volt túl nagy, a kapocs volt gyenge, esetleg a kötés – nem fogja senki kideríteni, de a második kapást is sikerült elrontani, pedig meg kellett volna becsülnie a lehetőségeket. Ezt követte egy másik csapás is: a már említett időjárás záporosra fordult, pedig csak 30% esélyt adtak rá.

Értékelhető kapások száma:Fogott halak száma: 0

Stage 7 – a harmadik (ég)szakadás

Rövid időn belül elleptek mindent a sötét záporfelhők. Eleinte csak csöpögött, majd villámlott is, hatalmas dörgésekkel kísérve. Ahogy egyre közeledett a vihar középpontja úgy lett minden egyre vadabb. Sokan már az elején menekülőre fogták, DE nem az Egy szakállas férfi. Magára húzta az esőkabátját és tűrte az időjárás szeszélyeit. Akkor lett elege, amikor már nem látta a kapásjelzőt, ezért kivette a botokat a vízből és hátra ment a fedett piknik padokhoz, ahol az eső elálltáig (kb 15 perc) beszélgetett a családdal, akik pont abban a szent pillanatban, akarták meglátogatni Zsemi kutyával.

Értékelhető kapások száma:Fogott halak száma: 0

Stage 8 – Murphy, Univerzum, Karma?

Megérkezett a felmentősereg, akik egy sörrel próbálták a megázott, de egészen száraz Egy szakállas férfit jobb kedvre deríteni, sikerült. Viszont ezzel a művelettel a sörök száma több volt, mint a fogott halak száma és mint azt bizonyára mindenki tudja, hogy így az Egy szakállas férfi nem horgászott, hanem ivott.

A történet szerencsére nem volt ilyen drámai, mert ahogy megérkezett a szurkolótábor egy egészen jó kapást is hoztak magukkal. A bevágás mesteri volt, ami utána következett inkább illett kabaréba, mint profi horgászműsorba, mert hal kijött, de akkor zavarban régen volt az Egy szakállas férfi. A szakáloásnál apukáját kérte elcsukló hangon. A kooperáció eredménye a képen látható amúr volt.

A sors fintora, hogy pont akkor és pont olyan halat fogott az Egy szakállas férfi, amilyet eddig még sose. A történetet itt le is lehetett volna zárni, mert még mindig csak 11 körül járt.

Értékelhető kapások száma:Fogott halak száma: 1

Stage 8 – Végjáték

Az Egy szakállas férfi fanatizmusa egészen 12.30-ig kint tartotta, pedig előtte nem volt jel arra, hogy következő kapás még aznap lesz vagy nem jön egy újabb zápor. Ráadásul az egyik etetési akciót megelőzően a konzervkukorica doboza is megvágta, de ez sem állítottam meg.

12.30-kor viszont felállt, összepakolt és hazaindult. Jó nap volt, bár a számok nem ezt mutatják, DE ez egy ilyen biznisz. Otthon stílusosan elfogyasztotta a halászlét és a császármorzsát. Szép nem volt. Dolgos nap volt. Ismétlés várható, hamarosan!

Értékelhető kapások száma:Fogott halak száma: 1

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kiemelt bejegyzések