Címlap 9 Az Egy szakállas férfi 9 Az Egy szakállas férfi horgászni szeretett volna

Az Egy szakállas férfi horgászni szeretett volna

Az Egy szakállas férfi már hónapok óta szerette volna lógatni a kukacát, kukoricáját, de valahogy sehogy sem akart összejönni: rossz idő, túlzsúfolt program, másnaposság és „két oldali mindenki menjen a picsába” is volt. Na, DE … most végre sikerült eljutnia Gyirmótra (az Egy szakállas férfi otthonától kb. 10 perc séta), az Aranyhal Halastóra…

Az Egy szakállas férfi azért töltött egy hetet Győrben, Ménfőcsanakon, a családi házba, hogy a ház űrnőjét szolgálja, de ez egy másik cikk. Röviden: ő volt Zsemi kutya dogsittere.

Bevezetés

Tehát az Egy szakállas férfi elhatározta, hogy szombaton ki fog menni horgásszni, ha esik, ha szakad.

Spoiler gyanú: és szakadt is.

Ehhez elő kellett készítenie a felszerelést. A padlásról lekerült egy zöld zsák, amiben minden hasznos cucc benne volt, de még a 2016 őszi állapotokban. Aki már volt horgászni az tudja, hogy nem lehet megúszni kosz nélkül: az etetőanyag ragadt, beleszárad mindenben. A kukorica nedves és illatos, minden átveszi a szagát. A halak felülete főleg pikkelyes, csúszós és nyálkás. Ha ez még nem lenne elég, akkor ott van az időjárás, valamint a természet, amelyek megédesítik az életet.

Előkészületek: kinyílik a zsák és nem az a kérdés, hogy él-e vagy halott, hanem az, hogy mi él benne, mekkora és támad-e?

A zsák kinyíl és sokkal barátibb képet mutatott, mint ahogy azt elsőre sejteni lehetett volna. A botok egy helyen voltak, összecsukva, DE az epres etetőanyag mindegyiket belepte, sőt volt amelyiket újra is kellett kötni. Az egyik orsó sajnos teljesen használhatatlan volt, de az Egy szakállas férfi nem igazán szeretett volna tőle megválni, pedig kellett volna – de ami késik az nem múlik, lásd MÁV.

Hogyan készítsd fel a felszerelést a következő bevetésre (nem 18+-os tartalom)

 1. Hozd le a zsákot a padlásról!
 2. Nyisd ki és ne szagolj bele! – az Egy szakállas férfi a pálinkát is megszagolja
 3. Válogasd szét a cuccokat!
 4. Nyisd ki az összes táskát, zsebet, zacskót és dobozt!
 5. Szortírozz és dobd ki a szemetet!
 6. Takarítsd meg az eszközöket!
 7. Kösd meg az elszakadt előkéket!
 8. Tedd egy helyre a hasznos és egyforma dolgokat!
 9. Dobd ki a nem hasznos dolgokat vagy rejtsd el nagyon, hátha kell még valamire!
  (az Egy szakállas férfinak már tudnia kellett volna, de romantikus jellem, így nem dobott ki mindent)
 10. Rakd össze az utazó pakkot és élvezd a munka gyümölcsét!

A történethez hozzátartozik, hogy az Egy szakállas férfi pont délben kezdett bele, a legnagyobb melegbe, így nem csoda, hogy lassan haladt. Hiába volt folyamatos a hűtés (hideg üdítő) és Zsemi felügyelő tekintete, de az árnyék se volt rossz ötlet, viszont egy kicsivel több szellő elfért volna.

A lényeg a lényeg, hogy elkészült az Egy szakállas férfi és így már csak a jó időért és fogásért kellett imádkoznia péntekre.

Az eredmény – tádám:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kiemelt bejegyzések