Címlap 9 Szakáll(as) problémák 9 Előítéletek szakállas emberekkel szemben

Előítéletek szakállas emberekkel szemben

Az Egy szakállas férfi két dolgot hallott sokszor: „úgy nézel ki, mint egy terrorista”, illetve „úgy nézel ki, mint egy csöves”. És voltak még kreatívabbak is, akik egyenes Rumcájszhoz (Rumcajs) hasonlították az Egy szakállas férfit (aki nem tudná ki Rumcájsz, annak röviden: suszterből lett rabló, aki így találtam meg a boldogságát). Ha igazán őszinte, akar lenne az Egy szakállas férfi, aki nem is zavarják az ilyen jelzők.

Na, de az Egy szakállas férfi az arcszőrzetéből kiindulva együtt érez a hasonszőrű kollégáival. Sőt, amióta olvasott Eric Bandholzról és a BeardBrandről, azóta tudja, hogy ő is szeretné, hogy elfogadják a városi szakállas férfit.

Milyen előítéletek találkozhat egy szimpla szakállas férfi?

Alapvetően az emberi képzelőerő határtalan. Olyan dolgokat tudnak bele látni a legegyszerűbb dolgokban is, amelyek nincsenek ott. Ez lehet az összeesküvés elméletek, a tudatlanság vagy az előítéletek miatt, de a lényeg ugyanazt: elzárkóznak attól, hogy olyan dolgokat ismerjenek meg, amelyektől állítólag félnek.

Csöves

Sokan azt felejtik el, hogy egy igényes férfi néha több időt tölt a fürdőszobában, mint egy nő. Egy szakáll ápolása ugyanannyi időt vesz igénybe, mint egy szépen ápolt haj.

Rendszeresen mosni kell: samponnal és balzsammal is, majd szárítani és fésülni. Valamint olajjal ápolni, hogy könnyebben fésülhető és formázható legyen. Ez természetesen csak abban az esetben van, így ha már formára van vágva.

Rendszeres borbélyhoz járás vagy otthon igazított szakáll

Havonta egyszer érdemes elmenni a borbélyhoz és közben 2 hetente otthon igazítani. Vagy egyszerűen otthon elvégezni a szakáll igazítását, de erről már az Egy szakállas férfi írt egy bejegyzést.

Tehát lehet mondani egy szakállra, hogy csöves, kivéve ha az egy ápolt szakáll. SAJNOS az előítéletek miatt nincs különbség ápolt és ápolatlan szakáll között, pedig VAN!

Kalóz

Alapvetően amikor a kalóz szakma népszerű volt, akkor azzal egy időben a szakáll is. A szakáll rangot, kort és megbecsülést jelentett, viszont ma ez a jelzőt inkább viccesen, lekezelően és hozzá nem értően használják a köznyelvben.

Természetesen, ha egy kisgyerek ezt mondja, akkor nem is lenne baj, ha nem a szüleitől hallotta volna, akik így adják át generációról-generációra a saját előítéleteiket.

Terrorista

Az Egy szakállas férfit hol viccből, hol tudatlanságból nevezték terroristának. Ez előbbivel nem volt gond, mert olyan volt a közeg, hogy belefért, viszont az utóbbi furcsa volt. Sajnos a legtöbben a terroristákat szakáll alapján azonosítják, tehát minden szakállas terrorista (sarkított tény, de nem megalapozatlan).

Tehát minden terrorista szakállas, de nem minden szakállas terrorista? Ez ugyanúgy hülyeség, mint ha azt mondanánk, hogy minden arab terrorista, pedig az sem igaz, sőt.

Favágó

Amikor bejött a lumber szexualitás, azaz a favágó szexualitás, akkor mindenki baltát adott volna az Egy szakállas férfi kezébe és hozzá kockás inget és hetyke sapkát. Tény, hogy sok favágó szakállas, de nem mindegyik, ráadásul nem is ugyanúgy öltöznek. Elindult a hype és sok embert be is nyalta. A lényeg, hogy favágóság sem címke, hanem egy foglalkozás.

Összefoglalva

Az Egy szakállas férfi nem érzékeny arra, hogy hogyan címkézik meg, mert igazából nem érdekli mások véleménye, viszont az emberi hülyeség az nagyon is zavarja. Ezért írja ezt a blogot is, hogy legalább a saját hülyeségével bélyegezzék meg és ne a megjelenése alapján.

Természetesen a poénba ültetett életigazságok továbbra se maradnak el, könnyeden tálalva.

A poszt margórája

#etelhordo #ebed #lazasagvan #mehetunkmar #kirevarunkmegint

Sipőcz Norbert (@egyszakallasferfi) által megosztott bejegyzés,

Azért ezzel az outfittel nem lehet vitatkozni – tökéletes példa a Csöves kategóriára: csövi kabát, csövi szakáll és az elengedhetetlen ételhordó. CSAK A LAMBDA! Régi szép emlékek.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kiemelt bejegyzések